3D-skyltar och Domes dekaler

 

Domes

Domes är något för dig som vill få lite mer exklusiv känsla på dina dekaler och mindre skyltar. Genom att lägga ett lager epoxy på dekalen eller underlaget får dekalen eller skylten en mjuk upphöjd yta vilket tillför en exklusiv 3D-effekt. Ytan är av glasklar polyretanplast som ger lyster och djup. Den är mycket tålig och självläkande och har även UV-skydd. Hållbarhet i utomhusmiljö beräknas vara ca 7 år och klarar -40 - +150 grader. Appliceras med häftämne på baksida som anpassas till ändamålet för dekalerna.Bakgrundsfilmen kan vara metallic, vit, krom, transparent eller färgad och obegränsat antal färger kan användas vid tryckning av logo/text/symboler. Till mindre upplagor kan domes tryckas med digitaltryck och vid större upplagor trycks de med screentryck. Denna typ av skylt kallas även ibland exempelvis epoxydekal, 3D-dekal, domedekal, lackdekal.

 

Formpressade emblem

Till domes och 3D-skyltar räknas även formpressade emblem. Formpressade emblem ger en exklusiv känsla med sitt djup och lyster. Formpressade emblem är flexibla och anpassar sig till välvda ytor och kan tas fram även i mycket smalt formade linjer. Formpressade emblem kan skapas nästan utan begränsningar i storlek och dimension och möter de mest kritiska krav från bil- och vitvaruindustrin. Appliceras med häftämne på baksida som anpassas till ändamålet för dekalerna. Formpressade emblem kan användas som ett alternativ till den liknande skylttypen formsprutade emblem som ett mer kostnadseffektivt alternativ och kan med större fördel tas fram i mindre upplagor än formsprutade. Formpressade emblem kan dock inte tas fram med förbestämda radier/lutningar av ovansida och sidor av bokstäver/symboler som de formsprutade.

 

Formsprutade emblem

Formsprutade emblem tillverkas i ABS och PC plast. De kan tillverkas i transparent och färgade plaster. Ytan varmpräglas med en specialfolie som ligger som en tunn hinna över de framtagna bokstäverna/symbolerna. Folien finns i olika färger och metallic-utföranden. För att ta fram formsprutade emblem behöver man först ta fram ett cad-cam original (3D-original) som anger radier, djup och lutningar, till skillnad mot ett vektoriserat original som annars fungerar för i stort sett all annan typ av skyltning. Formsprutade emblem är den typ av skylt som man ser på exempelvis bilar för dess bilmärke/modell. Ytan är hård och vid en sammanhängande text kan texten antingen förses med sammanhängande bryggor eller ram som håller dem ihop. Alternativt kan de levereras med en appliceringsfilm på framsida som dras av efter att bokstäverna är monterade på plats på underlaget. De appliceras med häftämne på baksida som anpassas till ändamålet för dekalerna.

Domes och formpressade emblem kan tas fram i mindre och större upplagor men det är alltid mycket mer fördelaktigt kostnadsmässigt att beställa fler åt gången. Formsprutade emblem tas normalt inte fram i mindre upplagor men vi kan alltid undersöka möjligheterna vid en förfrågan. När vi lämnar offert ger vi normalt information om kostnad för olika upplagor utöver den förfrågade så att ni som kund kan se skillnader.  

Tillbaka till bildgalleriet

 

  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2024 Clarex Europa AB