Info/hänvisnings skyltar

 

Till kategorin informations- /hänvisnings skyltar räknas en mängd olika typer av skyltar, som kan göras i ett stort antal olika utföranden och material. Allt från enklare plastmaterial till exklusiv mässing eller rostfritt stål kan användas beroende på användningsområde och vilket budskap skylten ska förmedla. En tillfällig skylt kan t.ex. göras i ett enklare material och utförande, medan en permanent skylt med fördel görs i ett mer hållbart och gediget material och utförande.

Info/Hänvisnings skyltars användningsområde är att helt enkelt som namnet säger ge information till betraktaren.

Exempel på olika Info/Hänvisnings skyltar:
Det kan exempelvis handla om ett informationssystem i form av en portskylt med företagsnamn, fastighetsägare, husnummer, våningsplansinformation m.m. Portskyltar görs ofta i mässing eller rostfritt stål med en basplatta och lösa linjaler som kan graveras med lämplig text och färgfyllas. En fördel med lösa linjaler är att de går att byta ut vid ändringar. Om man har graverade linjaler kan det vara en god idé att beställa tomma linjaler, som lätt och snabbt kan graveras vid behov. Man sparar då både tid och pengar. Portskyltar kan även göras t.ex. av akrylglas.

En annan typ av Info/Hänvisnings skylt är en områdesskylt med kartor och lämplig information till allmänheten. Den kan t.ex. göras av aluminiumplåt eller skummad plast beroende på livslängd eller användningsområde. Ytan kan toppas med utskuren vinyltext eller digitaltryckt dekal.

En variant som kan vara bra vid återkommande ändringar av informationen är så kallade slot board skåp med lösa bokstäver, som lätt kan bytas ut vid behov.

 


  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2024 Clarex Europa AB